MER

Bloggare

Här är vi som som bloggar på IHM.

Alexandra Breding

Jag heter Alexandra och jag är 24 år gammal. Jag är en av de första på IHM i Göteborg som läser till Konceptutvecklare Event och Besöksnäring. Följ mig, mina tankar och min resa till examen 2018.

Andreas Hermansson

Fd företagssäljare på IHM.

Angelica Rossi

I sin roll som Business and Brand Manager Nordic på och medgrundare till Salesonly AB strävar Angelica Rossi efter att förändra och förstärka säljarens roll i näringslivet genom rekrytering.

Anna Tebelius Bodin

Sakkunnig om hjärnan, Keynote speaker, Harvard Graduate.

Arash Gilan

Arash Gilan är medgrundare och VD för fullservicebyrån inom digital marknadsföring Viva Media. Arash är även medförfattare till bästsäljare och handboken inom digitalisering Get Digital – or die trying.

Arijola Delija

Arijola Delija är Legitimerad Biomedicinsk analytiker och Certifierad Mental tränare. Hon driver eget företag och läser till Säljare B2B på IHM i Malmö.

Axel Sundqvist

Konsult - Salient Business & Knowledge Partner

Barbro Fällman

Är eldsjälen som brinner för retorik och effektiv kommunikation. Har skrivit 13 böcker på området, undervisar på IHM sedan många år, har instiftat det Stora retorikpriset och har en bakgrund som språkforskare.

Barbro Fällman

utbildar och föreläser på svenska, engelska, franska och italienska och har skrivit 12 böcker om retorik. Sedan 1995 driver hon Retorikcentrum i Sverige, som också delar ut Stora Retorikpriset.

Bodil Olsson

IHM-alumn och en smakrik pytt av erfarenheter är jag. Kostekonom, Restaurangchef, Restauranglärare, Skolledare, Egen företagare, Säljare Svenskt Tenn London, Sekreterare SNS London. Här i detta forum önskar jag servera Er "A Taste of Africa".

Calle Peyron

Calle Peyron, lärare, handledare och examinator på IHM. Till vardags driver Calle kunskapsnätverket MIND YOUR BRAND som hjälper stora som små verksamheter att utveckla varumärkesbaserade tillväxtstrategier.

Charlotta Jelkeby

Barbiefantast, ägare till den franska bulldogen Murdoch och senior affärskonsult på IHM.

Charlotte Bergström

I`m about to start a fantastic internship in the US. I did my first internship within the car industry in Sweden and now I`m about to do my second internship, for the listed company Bergstrom Automotive. Stay tuned and follow my journey "Over there".

Christina Davisson

Christina Davisson är språkvetare och har undervisat i bl a retorik på Stockholms universitet. 15 års analys av presentationsmaterial har lett till specialintresset hur retorik kan användas för att manipulera budskap i syfte att ljuga och dölja fakta.

Daniel Evers

Jag drivs av förändringsarbete i syfte att skapa samsyn och gemensamma mål. Jag har mer än 20 år erfarenhet av sälj-, marknads- och ledningsarbete, har själv gått på IHM och undervisar nu i försäljning på YH-utbildningarna.

David Stiernholm

David Stiernholm är struktör, vilket är en sorts konsult som skapar god struktur och smidiga arbetssätt i verksamheter och för nyckelpersoner. Anlitas som konsult och föreläsare av företag, alltifrån från börsbolag till entreprenöriella projekt.

David Ståhlberg

utvecklingspartner till IHM i det nya programmet IHM Digital Business Transformation. Han har suttit i ledningen på Google i Sverige och Procter & Gamble Nordic och verkar nu som personlig rådgivare åt allt från startups till tunga näringslivsprofiler.

Elisabeth Bargel

F d Chef för Operations Mangement på IHM med ansvar för service och administrativa processer som skapar värde. Här delar hon med sig av sin vardag på IHM och sina tankar och funderingar kring ledarskap.

Eric Åkerström

Platschef på Atea som är engagerade i YH-utbildningen Säljare IT Solutions B2B och regelbundet tar emot praktikanter från IHM.

Erik Hedblad

initiativtagare till Familjeföretagarna, en plattform för kunskap, möten och samtal mellan ledare i familjeföretag. Erik är även författare till Handbok för generationsskifte – familjen, samtalen och den personliga vägen till beslut (2017).

Fredrik Löfgren

Tidigare hållbarhetschef på Länsförsäkringar och regionchef på BRIS, nu ägare till GOCSR Hållbar Affärsutveckling AB som hjälper företag att effektivt utveckla hållbarhetsarbetet. Mångårig erfarenhet av förändringsarbete, ledarskap och styrelsearbete.

Fredrik Svedberg

VD för LogTrade Technology, ett molnbaserat system för snygga leveranser sedan 1992. Fredrik har arbetat med frakt, e-handel, och avancerade mjukvarusystem för transportdata långt innan logistik och artificiell intelligens blev det nya svarta.

Hanna Allervik

Welcome to Volvo land! My name is Hanna Allervik, I'm 26 years old and I’m studying International Sales B2B at IHM Business School. I was asked to blog during my internship at Volvo Cars. It will be an adventure, for sure! Enjoy!

Helena Öfverström

Helena Öfverström hyser en stor passion för lärande, business och människor. Hon är programansvarig för IHMs affärs- och marknadsutbildingar och f.d. forskare i ledarskap, organisationer och professioner.

Heléne Thomsson & Günther Hiltmann

Heléne och Günther bloggar tillsammans om mentorskapets utmaningar och möjligheter. Heléne är doktor i psykologi, ledarskapsutvecklare, coach och mental tränare. Günther är specialist inom affärs- och verksamhetsutveckling och affärsmentor på IHM.

Henrik Frohm

Om jag exkluderar den tid jag lägger på träning, sömn och hygien så är det tydligt att en hel del av min vakna tid lägger jag på att sälja. Oavsett vad vi tycker om försäljning så är vi alla säljare, det är mänskligt att sälja och vi gör det hela tiden.

Henrik Mårtensson

Rådgivare i strategi- och processfrågor, som hjälper företag att bli lönsammare, men också att bli roligare arbetsplatser. Jag har en vetenskaplig grundsyn och arbetar mycket med Systemtänkande. Föreläsare och författare till böckerna ”Tempo!” och ”LESS!”

Håkan Aludd

Content Creator på IHM. Delägare i Linnéstadens bryggeri. Styrelseledamot i MiG och Framtidens Företag.

Håkan Sträng

Håkan Sträng, har lång erfarenhet av näringslivets utmaningar, bl a som vd i flera IT-bolag, som försäljnings & marknadsdirektör för Volvo Cars i Norden och mellan 2007 till 2016, som vd för IHM Business School

IHM Business School

Här kan du följa mycket av det som händer på IHM, stort som smått. Vi kommer också ta upp saker som händer i vår omvärld och ser gärna att du som läsare tipsar och kommenterar. Kul att ha dig här!

Joakim Nissen

Företagssäljare på IHM. Diplomerad IHM Marknadsekonom, entreprenör och mycket mer. Har svårt att sitta sysslolös och tycker att om man inte skapar så dör man. Ju mer man har att göra, ju mer får man gjort.

Johannes Davidsson

Jag har läst Internationell Säljare B2B på IHM. I programmet ingår en praktikperiod och jag var på Elanders i Peking. I min blogg kommer jag att dela med mig av min tid på Elanders och mina äventyr ute i vimlet på Pekings gator.

Jonna André Karlin

Ambitious and driven individual that believes in climbing the professional Jungle Gym rather than the Career Ladder. Student at IHM Complex Sales B2B, now in Atlanta Georgia as Business Development Coordinator for the Swedish-American Chamber of Commerce.

Kerstin Sääw

Performance Catalyst, Senaste uppdrag som Head of Global Competence Development på LEO Pharma HQ i Danmark. Här med ekon från andra sidan Atlanten. Rapporterar från ASTD’n, personliga intryck och reflektioner.

Lars Einar Engström

Författare, krönikör och föreläsare. Under många år har jag arbetat med ledarskap, organisations- och ledarutveckling kring framtidens kompetens i flera länder i Europa.

Lars Hallin

Om vi träffas i en lektionssal på IHM är det på en utbildning i projektledning, om vi träffas i tjänsten är det troligtvis i min roll som projektledare. Annars hoppas jag att vi möts i sommar på motorcykel längs en kurvig landsväg.

Line Klaamas

Jag läser mitt sista år på IHM Yrkeshögskola och har fått chansen att göra min 15-veckors praktik i Bahrain på BIC - Bahrain International Circuit, den lokala arrangören för FIA Formula 1 World Championship.

Linnea Johansson

26 år och blir i maj examinerad konceptutvecklare inom event och besöksnäring. Åkte till Berlin för min andra LIA-period som nu lett till att jag bosätter mig i denna fantastiska stad!

Lotta Carlsson

Content creator / Projektledare på IHM:s marknadsavdelning

Madeleine von Gyllenpalm

Madeleine von Gyllenpalm är en av grundarna och VD för SitServ Nordic AB, som bl a certifierar IHMs handledare i Situational Leadership.

Marcus Rydberg

Marcus Rydberg utbildar inom försäljning/säljledning och är Qualified Partner för IHM Business School och Volvo Cars Business School. Medskapare till konceptet Dynamic Sales och specialist på beteendeförändring för att skapa resultat i säljorganisationer.

Maria Tornberg

Brinner för att utveckla och träna ledare och ledningsgrupper med fokus på att maximera den affärsmässiga kompetensen. Är beteendevetare och certifierad i neuroledarskap, samt har forskat om effektiva ledningsgrupper.

Maria Westman

Maria Westman arbetar som affärsområdeschef på Chimney samt som lärare på IHM Business School i Content & Marketing Management. Hon är även styrelseordförande i Swedish Content Agencies, branschföreningen för contentbyråer.

Marie Andervin

verkar för att sprida kunskap om digitaliseringens affärsmöjligheter, främst inom områdena företags konkurrenskraft, nya digitala yrkesroller och digitalt innanförskap – alla tre lika viktiga för en hållbar utveckling.

Marknadsbiblioteket

Webbmagasin från nätverket Marknadscheferna

Martin Severinsson

Fd Marknadschef på IHM Business School med lång och bred erfarenhet av ledarskap och som entreprenör i både börsnoterade bolag och småföretag. Brinner för en integrerad marknadskommunikation som speglar värderingar och skapar tydlighet och samsyn.

Mats Engström

Utvecklingsansvarig Affärs- & Marknadsutveckling IHM

Mats Wahlström

VD för Poppels Bryggeri och tidigare utvecklingsansvarig på IHM Business School

Max Wimnell

Max Wimnell är digital strateg på Vekst och arbetar idag främst med att hjälpa bolag att förstå och genomföra digitaliseringen inom marknadsföring och försäljning. Max är en av huvudlärarna på kursen IHM Digital Marketing.

Mia Flygring

Affärsområdeschef företag på IHM

Mia Hultman

Owner and Change Management Consultant på IdentitetsAkademin. Identitetsutvecklaren Mia Hultman arbetar med värderings- och förändringsprocesser i verksamheter och är författare till böckerna ”en värdefull bok” och ”en värdefull ledare”.

Micke Darmell

Mötesevangelist, författare och föreläsare i det brännheta ämnet "den ständiga uppkopplingen" - om konsten att verka i en uppkopplad värld. Min tes är att oavsett om du är ledare, kollega, vän, eller partner kommer du att lyckas om du kan vara härvarande.

Mika Jonathan Kokko

Brinner för nätverkande, långsiktiga relationer och högklassig service. Här kommer ni kunna följa min resa på IHM och varför jag har valt att läsa YH-utbildningen Säljare IT Solutions B2B.

Mikaela Friberg

Examinerad och diplomerad Säljare IT Solutions på IHM Yrkeshögskola. Höga mål och storsatsningar, följ min spännande resa!

Monica Birgerson

Medarbetare på IHMs marknadsavdelning. Planerar seminarier & events, skriver copy, nyhetsbrev, producerar trycksaker och annat som hör marknadsarbetet till.

Patrik Nordkvist, grundare av Försäljningschefen

Patrik hjälper individer och företag att öka sin försäljning och vinst. Han har över 20 års erfarenhet som försäljningschef och VD på flera snabbväxande bolag.

Per-Anders Grösfjeld

Brinner för att utforska vad det är som gör att vissa blir högpresterande. IHM-lärare i Strategisk och taktisk marknadsföring och ingår i IHM Yrkeshögskolas ledningsgrupp. Arbetar på Volvo Trucks där jag ansvarar för Volvo lastbilsuthyrning globalt.

Peter Baeza

Social IT-nörd som fascineras av digitalteknikens affärsmöjligheter. Grundat InfoAction AB, ett konsultbolag specialiserat på CRM och affärsutveckling med molntjänster. Badmintonspelare med trippelexamen i udda mixen ADB, psykologi och pedagogik.

Petter Løken

25 års bakgrund som ledare & entreprenör. Har jobbat med cloud computing sedan 2003. MBA & civilingenjör Computer Science. VD på Cloudspoc som hjälper ledare att nyttja IT effektivare.

Pontus Staunstrup

Pontus Staunstrup är digital strateg med fokus på content marketing. Han är medförfattare till boken Content marketing för alla och flitig föreläsare/lärare i ämnet. Läs mer på www.staunstrup.se

Retoriskt

Podden Retoriskt produceras av Barbro Fällman, retorikkonsult och IHM-utbildare sedan många år, tillsammans med Andreas Utterström och Mattias Bergman. Se mer på retoriskt.se och facebook.com/retoriskt.

Richard Elensky

Konsult på Kundfokus Richard Elensky AB och Qualified Partner på Volvo Car Business School. Specialist på försäljning och säljutveckling. Gillar träning i alla dess former och älskar att vinna.

Riki Dackén

Senior Business Consultant på Volvo Car Business School. Specialist på försäljning och säljledning. Dessutom f.d. friidrottande musiker med starkt fotbollsintresse.

Ruth Westberg

Ruth är vice VD på SevabConcept, ett automationsbolag som konstruerar, tillverkar, monterar och driftsätter produktionsutrustningar. Har en DHIM examen ifrån IHM och utsågs 2014 till ”Årets unga VD”.

Susie Pecuch

Susie Pecuch helps businesses deliver bottom line results by designing customer experiences that bring their brand to life. She has worked with some of the top companies in the world including Disney, NIKE and Singapore Airlines.

Tomas Mauritzson

Dubbelexaminerad IHM:are som varit verksam i säljyrket sedan 9 års ålder. Fascination över människors beteenden och dagliga insättningar på kunskapsbanken är mina drivkrafter. Skriver om livet efter IHM med tips & verktyg för effektivare arbetsdagar.

Tommy Lindström

Förutom att blogga här på IHM driver jag BOOM. Vi hjälper dig att få folk att göra som du vill – med beteendedesign för marknad, HR och sälj. Det kan handla om att få fler kunder, jobbansökningar eller kanske starkare säljkultur.

Tony Leidenkrantz

Drivs av övertygelsen att en differentierande varumärkesstrategi, en väl definierad varumärkesprocess och ett varumärkesfokuserat ledarskap är avgörande för internationell konkurrenskraft i dagens krävande affärsklimat.

Yann Palm

23-åring med en dröm om att arbeta på Google men som nöjer sig med Amazon - och som kommer arbeta hårt för att ta sig dit! Första anhalt IHM Säljare B2B! Nu kör vi ...

Ylva M Andersson

Ylva är journalist och medieprofil med mer än 30 års erfarenhet från några av landets största medieföretag. I dag driver Ylva bolaget MAY Strategies AB med fokus på ledarskap, medarbetarskap och arbetsliv i förändring.
Till toppen av sidan Till topp