Affärsnytta med HR

Personalen och det mänskliga kapitalet i organisationen blir viktigare och viktigare för företag och offentliga verksamheters framgång.

Nöjda medarbetare skapar nöjda kunder som i sin tur skapar lönsamhet. Det låter enkelt, varför jobbar då inte fler chefer på att just skapa nöjda medarbetare? Personalavdelningen har bytt namn och heter numera HR (Human Resource) avdelningen, att vara HR chef betyder oftast en given plats i en organisations ledning. Men HR rollen har länge och ses fortfarande ofta som en stabsfunktion, vid sidan om kärnverksamheten, dvs. affären. Varför är det så? Vi vet att kunskap och kompetens är, och ännu mer kommer att bli, en bristvara för företag och organisationer. Bör inte HR rollen då bli kärnan i kärnverksamheten?

Detta och en hel del annat om ledarskap och förmågan att skapa lönsamhet genom effektivt HR arbete kommer Ingrid Linder med många års erfarenhet från seniora HR positioner och Henning Robach att pratar om. Ta gärna med dig en egen HR utmaning, det kommer ges gott om plats till diskussion.

Om föreläsarna:
Henning Robach: har mångårig erfarenhet av försäljning, marknadsföring och affärsutveckling från olika ledningsbefattningar från konsultbranschen och Ericsson. Henning är en flitigt anlitad föreläsare och är ordförande i två bolagsstyrelser.

Ingrid Linder: är Senior adviser på Telgekoncernen. Ingrid har mångårig erfarenhet från olika HR roller, nu senast som HR direktör i Telgekoncernen och som medlem av koncernledningen. Vidare har hon en bred erfarenhet av förändringsarbete med speciellt fokus på jämställdhet, kompetensutveckling och sociala hållbarhetsfrågor i Södertälje.

Har du frågor? Kontakta Joakim [dot] Forsgren [at] ihm [dot] se (Joakim Forsgren) tel: 08-657 00 07.

Kaffe och frukostmacka finns uppdukat från kl 8.00

Varmt välkomna!

När
13 maj 2014 08:15 - 10:00
Var
IHM Business School, Warfvinges väg 39, Stockholm.
Avgift
Kostnadsfritt
Till toppen av sidan Till topp