Näringslivsdag på IHM Göteborg

Välkommen till vår näringslivsdag här på IHM Yrkeshögskola – ett ypperligt tillfälle för dig att komma i kontakt med våra drivna och hungriga studenter som söker praktikplats (LIA).

Här får du tillfälle att träffa framtidens talanger med potential att bli din nästa stjärnrekrytering. Syftet med det här eventet är föra samman näringslivet med våra studenter så att ni under några timmars mingel kan klämma och känna lite på varandra så att säga. Samtliga företag som har en praktikplats att erbjuda ges möjlighet till en kort presentation (ca 2 min) på scen samt en en 2 x 2 m utställningsyta. Klicka här för att se aktuella LIA-perioder.

Så här säger några av de som var med förra året
”För oss är LIA ett suveränt sätt att rekrytera på och därför ser vi på alla LIA-studenter som framtida medarbetare. Näringslivsdagen var ett jättebra sätt för oss att komma i kontakt med många potentiella LIA-studenter och därmed potentiella medarbetare.”  - Amir Mofidi, Glamma 

”På Metry tar vi just nu in en hel del ny personal och IHM är ett perfekt alternativ till att hitta nya talanger. Det finns stora möjligheter till fortsatt anställning hos oss efter praktikperioden.”  - Emelie Roth, Metry

Vår pedagogik bygger på det entreprenöriella lärandet, vilket innebär att studenterna uppmuntras och får mycket träning i att ta ett stort ansvar för sin egen lärprocess. Så när du väljer att erbjuda en praktikplats till en studerande vid IHM kan du vara tämligen säker på att du får en mycket motiverad och engagerad resurs.  De flesta har dessutom en bred och spännande kompetens redan innan de kommer till IHM.

IHM Yrkeshögskola
Utmärkande för en yrkeshögskoleutbildning (YH) är att minst en fjärdedel av utbildningstiden genomförs som praktik på ett företag eller i en organisation. IHM Business School i Göteborg har fått i uppdrag av myndigheten för Yrkeshögskolan att bedriva sex utbildningar:

- Ekonomi- och Redovisningskonsult
- E-Commerce manager 
- Digital marketing & sales analytics
- Konceptutvecklare Event och Besöksnäring

- Internationell säljare B2B
Säljare IT-solutions B2B

Har du inte möjlighet att närvara men är intresserad av att erbjuda praktikplats?
I så fall skriver du en enklare annons (max en A4-sida) som du skickar till anneli [dot] skeppstedt [at] ihm [dot] se (subject: Praktikplats) (Anneli Skeppstedt) (ekonomi), stefan [dot] toreki [at] ihm [dot] se (subject: Praktikplats) (Stefan Töreki) (försäljning) eller peter [dot] beckne [at] ihm [dot] se (subject: Praktikplats) (Peter Beckne) (övriga).

Exempel på innehåll i annonsen:
  • Kort beskrivning av företaget med hänvisning till hemsida
  • Arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Vem söker vi – företagets förväntningar
  • Kontaktuppgifter för ansökan
När du och vår studerande kommit överens om LIA-plats skriver båda parter på den överenskommelse/avtal som gäller för praktiken.
 
Har du några frågor eller funderingar, tveka inte på att höra av dig till peter [dot] beckne [at] ihm [dot] se (subject: Ang.%20praktikplats) (Peter Beckne), tel. 031-335 21 70 eller stefan [dot] toreki [at] ihm [dot] se (subject: Praktikplats) (Stefan Töreki) 031-335 20 22.

 
Välkommen!
När
3 oktober 2018 16:00 - 19:00
Var
IHM Business School, Fabriksgatan 25, Gårda.
Avgift
Kostnadsfritt

Relevant och intressant

Till toppen av sidan Till topp