Säljare IT Solutions B2B

Vill du jobba med försäljning av komplexa tjänster i en bransch som ständigt utvecklas och växer? Säljare IT Solutions B2B är ger dig kompetens att ta ett affärsmässigt helhetsansvar och utveckla långsiktiga kundrelationer som skapar värde för alla parter.

Daniel Evers
”Jag drivs av förändringsarbete i syfte att skapa samsyn och gemensamma mål”
Daniel Evers Zync AB, lärare/handledare

Fakta

Startdatum

Göteborg

29 aug
Ansökan stängd - Intresseanmälan nedan.

Malmö

29 aug
Ansökan stängd - Intresseanmälan nedan.

80

Omfattning

Heltid 80 veckor, inklusive 26 veckors praktik (LiA).

Kursavgift

Ingen avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.

Kostnad för litteratur tillkommer.

Examen

400p

Utbildningen ger en Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen på 400 YH-poäng

Yrkeshögskolan

För vem

Antagningskrav:

Grundläggande behörighet
Slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.

Särskilda förkunskaper 
Godkänt betyg i kurserna:

 • Svenska A (Svenska 1)
 • Matematik A (Matematik 1)
 • Engelska B (Engelska 6)

Utöver det krävs minst två års eftergymnasial yrkeserfarenhet från en sammanhängande anställning eller flera sammanlagda anställningar inom handel, service, försäljning, ekonomi eller annat kundrelaterat arbete. Yrkeserfarenheten ska ha omfattat - eller motsvara - minst en halvtidstjänst under två års tid.  

Vad gör jag om jag inte är behörig till den utbildning jag vill söka?

Yrkeserfarenhet upp till fyra år är meriterande vid antagning. Detta måste styrkas med arbetsintyg/betyg vid ansökan.

Reell kompetens
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. 

För att ansöka om reell kompetens laddar du ner självskattningsformuläret här och följer instruktionerna. Det ifyllda dokumentet och de intyg som styrker din reella kompetens laddas sedan direkt upp i din ansökan på yh-antagning.se. 

Så här ansöker du:

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett: 

- Gymnasiebetyg
- Arbetsintyg/betyg

Förtydligande kring arbetsintyg
Upp till tre-fyra års erfarenhet är meriterande beroende på vilken utbildning du söker. Det är därför viktigt att du skickar med samtliga arbetsintyg som du vill ska ingå i bedömningen. 

Intyget ska innehålla uppgifter om anställningen såsom arbetstid, anställningsform och befattning. Start- och slutdatum ska framgå tydligt samt omfattning, d v s hur många timmar eller procent per vecka anställningen har omfattat.  

Antagningstest & muntligt prov
När du har skickat in din ansökan kommer du via e-post att bli inbjuden till skriftliga antagningstester i matematik och engelska, testerna genomförs under våren i IHMs lokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö. Förutsattt att din ansökan är komplett kallas du även till muntligt antagningstest som genomförs vid ett separat tillfälle.

Frågor & svar
I vår FAQ hittar du svaren på de vanligaste frågorna gällande din ansökan och antagningsprocessen. 

Viktiga datum

 • Utbildningsstart Göteborg:
  9 augusti 2016, sista ansökningsdag 8 maj 2016
  Även start hösten 2017. Mer info kommer inom kort.
 • Utbildningsstart Malmö:
  29 augusti 2016, sista ansökningsdag 8 maj 2016
  Även start hösten 2017. Mer info kommer inom kort.

Vill du veta mer om våra YH-utbildningar? Anmäl dig till ett informationsmöte, ring 0200-24 00 24 eller gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad via mail.

 

Innehåll

På IHM lär du dig tänka affärsmässigt och får en stabil grund och en självsäkerhet i affärssammanhang genom träning och företagspraktik. Våra föreläsare och övningscase kommer direkt från näringslivet och du får möjlighet att knyta kontakter som kan bli avgörande för din framtid.

Genom utbildningen Säljare IT Solutions B2B utvecklar du kunskaper och färdigheter för att driva affärsmässiga sälj- och marknadsprocesser utifrån kraven på kundvärde och lönsamhet.

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta inom yrkesområden som säljare, säljkonsult, Account manager, Key Account Manager, projekt- och säljledare och marknadsförare i företag och organisationer. Du utvecklar din förmåga att arbeta i team, kommunicera samt se och utveckla lösningar. Och sist, men inte minst, får Du träning i att sälja in dig själv och dina idéer på ett inspirerande och förtroendeingivande sätt.

Lästips!

Få säljare har utbildning i försäljning

En säker biljett in i IT-branschen

Utbildningens huvudmoment:

 • Affärsmannaskap
 • Marknadsföring
 • Försäljning 1 - Komplex försäljning
 • IT Solutions - Bransch- och produktkunskap
 • Affärsekonomi
 • Business English
 • Affärsjuridik
 • Projektledning
 • Försäljning 2 - IT Solutions
 • Försäljning 3 - Key Account Management
 • Lärande i Arbete I och Lärande i Arbete II – IT Solutions
 • Examensarbete – Tillämpa dina kunskaper praktiskt och professionellt i en given beslutssituation. Arbetet utförs i grupp och genomförs för en uppdragsgivare från näringslivet.

Mer info om innehållet finns under fliken LADDA NER.

Sagt om

Mikaela Friberg

LiA (praktik) på Nelly.com
Varför valde du Säljare IT Solutions? Jag läste på och ändrade uppfattning om vad IT egentligen är. Sedan tänkte jag på framtiden, att IT-branschen ständigt växer och det verkligen behövs folk med IT-utbildningar på marknaden och just som tjej kanske man är ännu mer konkurrenskraftig.

Erik Larsson

Student på Säljare IT Solutions B2B
Det känns kul att komma ut på praktik till ett företag där man känner att man verkligen behövs! Jag blev satt i en operativ roll på Aitellu och känner att jag genast fick användning för kunskaperna från de första kurserna. Ledningen har höga förväntningar på att jag ska skapa resultat.

Aleksandra Jokovic

Student på Säljare IT Solutions B2B
Hittills har utbildningen gett mig ett helhetsperspektiv på försäljning inom IT och allt vad det innebär. Kurserna vi har läst känns relevanta och jag har definitivt fått ny kunskap som jag känner att jag kommer ha stor användning av framöver.

Alexander Pärleros

VD, Mobilio
IHM har gett mig en bred bas att stå på, så att jag känner en säkerhet. En bra utmaning som gav mig den kunskap jag behövde för att bli en starkare affärsman och kunna fatta rätt beslut.

Mattias Bergkvist

COO och partner på CGit
Vår bransch har alldeles för länge ryckt medarbetare mellan varandra och det utvecklar inte branschen något alls. Vi behöver ha in mer nytt blod och det är otroligt härligt att jobba med yngre som inte är begränsade eller formade i sitt tankesätt. Det är innovativt för branschen!

Niklas Dahl

Regionchef på Caperio
Eleverna som kommer från IHM är vetgiriga och har ett tydligt mål, att få ett arbete som de trivs med och där de har framtida möjligheter att växa både som personer men även i sin profession.

Daniel Evers

Partner, Zync AB
Att vara utbildad i försäljning är en styrka för både individ och arbetsgivare. Få säljare har en erkänd säljutbildning och detta säkerställs via IHMs utbildningar.

Simon E Larsson

Strategic Account Manager, PTC
Jag vill engagera mig i Säljare IT Solutions B2B för att bidra med min erfarenhet och ge råd som eleverna kan använda på ett konkret och praktiskt sätt i näringslivet.

Ladda ner

Här kan du ladda ner dokument

Stort behov av kvalificerade säljare

Utbildningen Säljare IT Solutions är utvecklad i samarbete med IT-företag. IT är så mycket mer än datorer, nätverk och internet och IT-branschen har sedan länge stort behov av personer med ett affärsmässigt helhetstänk som utgår från kundernas behov och är duktiga på relationer. Det är precis den kompetens som Säljare IT Solutions B2B ger, och efter utbildningen kan du t ex arbeta som säljare, säljkonsult, Account manager, Key Account Manager, projekt- och säljledare och marknadsförare i företag och organisationer.

Partnerföretag

YH-utbildningar ska leda till jobb. På IHM får du aktuell, relevant kunskap och träning genom verkliga case, praktikfall. Och mer än 1000 timmars praktik (LiA). Läs mer om hur vi samarbetar med näringslivet

Möt Daniel Evers, partner Zync AB och lärare på IHM. Läs mer!
IT-branschen har stort behov av säljare som kan ta ett affärsmässigt helhetsansvar - läs mer!
LiA gav både exjobbsuppdrag och anställning. Läs mer!
Till toppen av sidan Till topp